Hlavní obsah

Vdova udělala kartónovou podobiznu svého muže a bere ji všude s sebou

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Angličanka Maria Challisová se rozhodla netradičním způsobem udržovat vzpomínku na svého předčasně zemřelého manžela Paula. Z kartónu vytvořila jeho podobiznu v životní velikosti, kterou při každé důležité příležitosti bere s sebou. Vdova nechce, aby především jejich dvě děti na svého otce zapomněly. Paul v papírové podobě tak zůstává se svou rodinou dál.

Článek

Otec devítileté Molly a sedmiletého Jacka měl na mozku dva zhoubné nádory. Paul Challis zemřel ve svých 38 letech na rakovinu jen pár týdnů poté, co mu lékaři sdělili diagnózu.

Největším přáním jeho manželky bylo, aby na svého otce nikdy nezapomněly jejich děti, a proto vytvořila podobiznu. Vybrala snímek z jednoho z nejšťastnějších období Paulova života, nechala ho zvětšit do životní velikosti a připevnila na tvrdý kartón.

 Maria věří, že se na Paula nikdy nezapomene

„Když ztratíte někoho, koho milujete, bojíte se, abyste na něj někdy nezapomněli. Toto je náš způsob, jak si udržujeme vzpomínky na Paula stále v živé paměti,“ řekla Maria Challisová.

Zesnulý Paul si přál, aby se jeho žena znovu vdala. Ta si však prozatím sňatek s jiným mužem nedokáže představit. Od nešťastného úmrtí jejího manžela ještě neuplynul ani rok.

Podobizna se zúčastnila i svatby přítele

Angličanka bere podobiznu svého zesnulého muže i na důležité události, o kterých ví, že by se jich Paul býval rád zúčastnil. Jen pár dní po své smrti byl ve 2D kartónové podobě přítomný na svém pohřbu. O několik týdnů později se stal hostem na svatbě svého dobrého přítele.

„Děti dokonce oblékly Paulovu podobiznu na Vánoce do převleku Santy Clause a na Halloween byl za Drákulu. Někomu by se to mohlo zdát divné, ale kdo kdy řekl, jak se má člověk správně vyrovnávat s žalem?,“ dodala milující vdova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám