Hlavní obsah

Belgičan poslal před 33 lety vzkaz v láhvi, nyní dostal po Facebooku odpověď

Novinky, Jakub Kynčl
Swanage

Belgičan poslal ještě jako 14letý školák vzkaz v láhvi. Na otcově jachtě se rozhodl, že by bylo zajímavé poslat vzkaz v láhvi a čekat, co se stane. A po 33 letech, kdy už dávno na láhev vypuštěnou do moře zapomněl, mu přišla odpověď. Pravda, trochu modernější cestou - po Facebooku.

Článek

Zpráva od Belgičana Oliviera Vandewalleho ležela v láhvi na pláži v britském Swanage, v hrabství Dorset. Když ji ještě jako malý chlapec házel na jachtě mezi Francií a Anglií do vody, netušil, že by se kdy mohl dočkat odpovědi. Informoval o tom deník Sun.

Na vypuštění láhve se vzkazem si Vandewalle už dávno nepamatoval. Když ho na Facebooku kontaktovala jistá Lorraine Yatesová, vůbec netušil, o čem je řeč. Jako důkaz mu poslala e-mailem kopii zprávy, která byla i po desítkách let ve velmi dobrém stavu.

Otec trval na zapečetění korku

"Byl jsem velmi překvapený, když mi napsala. Vůbec jsem netušil o čem mluví, až do chvíle, kdy zmínila jméno lodě mého otce - Tamaris. O té jsem se zmiňoval ve své zprávě. V ten moment se mi to vybavilo.

Olivier, číšník a otec dvou dětí, dodal: "Vytrhl jsem stránku z nějakého školního sešitu a napsal zprávu obyčejným perem. Po letech to už bylo trochu poškozené, ale stále to bylo čitelné, láhev to uchránila. Otec trval na tom, že musíme láhev zapečetit, a tak jsme korek zalili voskem ze svíčky, aby se dovnitř nedostala voda. A jak je vidět, měl pravdu."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám