Hlavní obsah

Jogín tvrdí, že 70 let nejí ani nepije, stačí mu jen meditace

– Ahmadábád

Třiaosmdesátiletý indický jogín tvrdí, že už 70 let nemá potřebu jíst ani pít. Svým prohlášením vzbudil pozornost místních lékařů, kteří ho nyní podrobují řadě testů. K přežití mu prý stačí meditace. Nejmenovaného jogína se lékaři rozhodli převézt do nemocnice na pozorování.

Foto: Profimedia.cz

Pouhá meditace údajně stačí indickému jogínovi k přežití. Ilustrační foto

Článek

Hned dvě videokamery snímají podivína s bílým plnovousem nepřetržitě 24 hodin denně. Ještě jednu přenosnou kameru má jogín neustále u sebe pro případy, kdy vstane z lůžka a jde se projít.

Celé pozorování bude trvat dva až tři týdny. Během kontrol muž podstoupí několik vyšetření včetně krevních testů, magnetické resonance, vyšetření srdce a krevního oběhu. Ind zatím v průběhu sledování údajně nepozřel jediné sousto ani kapku vody.

Díky zjevení bohyně nepotřebuje jíst ani pít

Jogín tvrdí, že se mu v osmi letech zjevila bohyně, která ho zbavila dvou základních lidských potřeb - jíst a pít. Lékaři proto chtějí vypozorovat, co ho udržuje při životě.

V případě zjištění, že muž opravdu ke svému životu nepotřebuje potravu ani vodu, ho chtějí i nadále podrobovat zkoumání. To by mohlo vést k vytvoření pravidel pro přežití například přírodních katastrof.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám