Hlavní obsah

Australší gurmáni mají nový hit, pizzu s kobylkami

Korzo, Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mildura

Italští kuchaři by asi nevěřili vlastním očím a chuťovým buňkám, kdyby viděli, co s jejich národním pokrmem děje po světě. Joe Carrazza, majitel Pizza Cafe v australském městě Mildura vydělává na kobylkách, které v poslední době tuto oblast sužují. A kobylky na pizze, to je něco, co znejistí i ty nejotrlejší povahy.

Foto: Profimedia.cz

Pizzy s červy a podobnými netypickými pochoutkami jsou ve světě stále oblíbenější.

Článek

S nápadem využít přemnoženého škůdce jako gurmánskou pochoutku přišel podle listu Metro místní starosta Glenn Milne.

"Vím, že Francouzi jedí všelijakou havěť. Řekl jsem si tedy, že bychom to také mohli zkusit. Přišlo mi přirozené navrhnout, že bychom kobylky mohli dát na pizzu. Jsou křupavé a chutné. Domnívám se, že si je budu dávat i v době, až od nás ve velkém odletí," řekl vynalézavý starosta.

To, že starostův nápad nebyl tak špatný, potvrzují i zákazníci, mezi kterými se nová pizza řadí k těm populárnějším. Do stálé nabídky se ji však majitel Pizza Cafe Joe Carrazza zatím ostýchá zařadit.

"Byl to skvělý nápad a ani mě nemusel moc přesvědčovat. Kobylky jsou tu všude, tak můžeme jen jít, pár jich posbírat a dát je do trouby. A zafungovalo to. Pizza s kobylkami je opravdu populární," dodal Carrazza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám