Hlavní obsah

Nejvyšší teenagerka světa měří v šestnácti letech 211 centimetrů

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Yersey

Marvadene Andersonová původem z Jamaiky je nejvyšší teenagerkou světa. Vyrostla do úctyhodné výšky 211 centimetrů a vyčnívá tak nad většinou populace. Jelikož je jí teprve 16 let, nedá se vyloučit, že ještě poroste. Není divu, že mladá Američanka vyniká v basketbalu, na hrací koš dosáhne téměř bez výskoku.

Článek

Andersonová v současné době navštěvuje školu Rutgers v New Yersey. Výraznou měrou se tam podílí na úspěchu školního basketbalového týmu.

Basketbal přitom začala hrát poměrně nedávno. Téměř o 13 centimetrů přitom přerostla i svůj největší idol - basketbalovou legendu Michaela Jordana.

Foto: Profimedia.cz

Andersonová je velkou basketbalovou nadějí.

„Marvadene je úžasná a je důležitou součástí nejen basketbalového týmu, ale celé školy. Ostatní dívky byly ohromeny její výškou, když se s ní poprvé setkaly. Musím však uznat, že já jsem byl také překvapený. Nyní je ale téměř nenahraditelnou hráčkou týmu,“ řekl o své studentce profesor JJ Quenault.

Svůj vzhled s přáteli neřeší

Nadaná Andersonová má při své výšce 211 centimetrů velikost obuvi číslo 45 a váží přes 95 kilogramů. Svůj nadměrný vzrůst však s přáteli podle svých slov příliš neřeší.

„Lidé se ke mně chovají přátelsky asi především kvůli mé povaze. Kdybych byla stejně vysoká jako jsem a k tomu protivná, určitě bych s ostatními měla problém,“ uvedla Andersonová.

Foto: Profimedia.cz

Marvadene Andersonová se svým profesorem Peterem Richardsonem.

Občas se však s nevěřícnými pohledy a narážkami okolí musí i přes svou mírumilovnou povahu vyrovnávat. „Nejošklivější věc, co jsem zaslechla k mé výšce bylo, že nebudu mít šanci najít si manžela,“ dodala nadaná Andersonová. Na kariéru basketbalistky má však zcela jistě úspěšně nakročeno.

„Ona bude hvězdou v ženském basketbalovém světě. Očekáváme, že Marvedene má před sebou velkou budoucnost,“ dodal přesvědčeně profesor Quenault.

Foto: Profimedia.cz

Nejvyšší teenagerka světa dosáhne na basketbalový koš téměř bez výskoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám