Hlavní obsah

Novou romskou miss se stala kráska z Lovosic

– Hodonín • Aktualizováno

Novou romskou královnou krásy a Miss Roma ČR 2010 se v sobotu večer v Hodoníně stala sedmnáctiletá studentka Pavlína Lendelová z Lovosic. O její výhře mezi 12 finalistkami, mezi nimiž byla i její vlastní sestra, rozhodlo několik disciplín včetně toho, jak dokázala zatančit čardáš.

Titul romské miss získala dívka z LovosicVideo: ČTK

 
Článek

"Nečekala jsem to, vůbec, myslela jsem, že vyhraje úplně jiná slečna než já," řekla ČTK rozradostněná vítězka ve víru oslav. Lendelová studuje střední školu, obor sociální služby, mezi její záliby patří tanec, hudba, přátelé a rodina.

První vicemiss se podle verdiktu poroty stala devatenáctiletá Veronika Olahová z Jesenice, druhou vicemiss patnáctiletá Nikola Dudušová z Bruntálu. Za miss sympatie zvolili přítomní patnáctiletou Brigitu Polákovou, která je z nedaleké Břeclavi.

Foto: ČTK

Novou romskou královnou krásy a Miss Roma ČR 2010 se stala sedmnáctiletá studentka Pavlína Lendelová z Lovosic (uprostřed). První vicemiss se stala Veronika Olahová (19) z Jesenice (vlevo), druhou vicemiss Nikola Dudušová (15) z Bruntálu.

Finalistky se dnes nejprve představily divákům, pak je čekal rozhovor s moderátorem akce Janem Čenským. Následoval čardáš, poté se krásky prošly po pódiu ve svatebních šatech. Závěrečnou disciplínou byla stejně jako u dalších soutěží miss promenáda v plavkách.

Vítězka získala kromě titulu týdenní pobyt pro dvě osoby v rekreační oblasti Mlýnky na Hodonínsku a také elektroniku, kosmetiku a další věci.

Letos se do soutěže přihlásilo 65 dívek z celé republiky, tedy asi o deset více než loni. V předkolech pořadatelé vybrali dvě desítky dívek ve věku 15 až 21 let, finálová dvanáctka vzešla z hlavního lednového předkola v Hodoníně. Uplynulý týden finalistky strávily v Radějově na týdenním soustředění, kde studovaly choreografii a trénovaly na soutěž.

Loni se romskou královnou krásy stala rovněž v Hodoníně tehdy dvacetiletá Aneta Kančiová z Chomutova. V křesle pro miss vystřídala Martinu Chramcovou z Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám