Hlavní obsah

Muž se omylem zapálil, syn ho uhasil colou

Novinky, Dagmar Plecháčová
Cornwall

Andrew Wythe z anglického hrabství Cornwall se v neděli odpoledne nešťastnou náhodou zapálil. U otevřeného ohně manipuloval s benzínem, když se pokoušel o rozdmýchání plamenů v táboráku. Stačila jedna jiskra, která se okamžitě vznítila a neopatrný muž se zmítal v plamenech. Jeho syn však přes veškerou paniku duchapřítomně uhasil svého otce velkou plastovou lahví Cola-Coly.

Foto: Profimedia.cz

Dvoulitrová láhev Coca-Coly a pohotovost syna zachránily muži život. Ilustrační foto

Článek

Okamžitě po výbuchu benzínu začal dvaapadesátiletý muž hořet. Plameny zasáhly především jeho ruce, krk, uši a oblast hrudníku. Andrew začal křičet bolestí a svíjel se na zemi, přičemž celé jeho tělo bylo v jednom ohni.

Svou pohotovostí všechny překvapil patnáctiletý syn hořícího muže Nicholas. Ten popadl dvoulitrovou plastovou láhev Coca-Coly, protřepal ji, uvolnil uzávěr a napěněným nápojem začal stříkat na hořící tělo svého otce.

„Byl to pouze instinkt,“ dodal skromně Nicholas, který svému otci zachránil život. Andrew si z hrozného zážitku jistě vezme ponaučení. Počínal si nezodpovědně, když ve velmi horkém počasí nad otevřeným ohněm manipuloval s vysoce hořlavým benzínem.

Hasiči vydali varování

Keith Stringer z místní hasičské stanice po této zkušenosti vydal varování, aby lidé nepoužívali k zapálení jakéhokoli ohně nebo táboráku benzín.

Otce krátce po synově uhašení ošetřili lékaři v nemocnici. Brit utrpěl několik popálenin a podle svých slov by potřeboval na několika místech i umělé kožní implantáty. Bez bleskového zásahu Nicholase by však dopadl mnohem hůř.

Lékaři uvedli, že následky mohly být fatální, otec by se bez cizí pomoci zřejmě sám nedokázal uhasit.

Reklama

Výběr článků

Načítám