Hlavní obsah

Syn Michaela Douglase si odsedí pět let ve vězení za distribuci drog

Novinky, Dagmar Plecháčová
New York

Se zákony má syn herce Michaela Douglase problém již delší dobu. Soud však až nyní potrestal Camerona Douglase pěti lety vězení za obchodování s drogami. V lednu se jednatřicetiletý Cameron k distribuci drog přiznal. Soud mu tehdy udělil trest domácího vězení.

Článek

Svou poslední šanci zůstat na svobodě Douglas mladší promarnil a do obchodování s omamnými látkami se opět zapletl. Nyní už na svobodě nezůstane.

Soudce Richard Bergman již dříve uvedl, že si není jistý, jestli se Cameron Douglas bude schopný od drog oprostit. Soud bral ohled i na dopisy od rodičů Camerona, ve kterých žádali o shovívavost.

Oba ve svých vyjádřeních přiznávají, že se na synově chování podepsala i jejich výchova. Michael Douglas požádal federální soud v New Yorku o zohlednění těžkého dospívání jeho syna.

Foto: Profimedia.cz

Cameron Douglas se slavným otcem Michaelem

Část viny přikládá i své vlastní slávě, se kterou se jeho syn musel vyrovnávat. Zmiňuje i svou dřívější závislost na drogách a alkoholu. To vše prý přispělo k synově trestné činnosti.

„Miluji svého syna, ale nejsem slepý vůči jeho chybám. Nechci ho vidět se úplně zničit,“ napsal herec v dopise, ke kterému se připojil i Cameronův dědeček Kirk Douglas a jeho nevlastní matka Catherine Zeta-Jonesová.

Syna oscarového herce Michaela Douglase zatkla policie v červenci v hotelu Manhattan. Cameron připustil, že obchodoval s metamfetaminem a kokainem.

Za distribuci drog americký soud obviněného obvykle potrestá 10 lety za mřížemi. Díky právníkům a dopisu od Cameronovy rodiny se u Camerona trest snížil na pět let.

Podle právníků začal Cameron Douglas s touto trestnou činností v roce 2006. V té době neměl přístup k rodinnému jmění, protože odmítl podstoupit protidrogovou léčbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám