Hlavní obsah

Zahradník si pod sebou uřízl větev, teď se soudí o statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bolton

Peterovi Aspinallovi (64) se podařil kousek jako z Laurela a Hardyho. Opřel si žebřík o větev, kterou pak uřízl. Následoval samozřejmě pád. Nešika ale komičnost situace nepochopil a soudí se.

Foto: Profimedia.cz

Zahradník se zranil při obyčejném prořezávání javoru.

Článek

Aspinall, pomocný zahradník hotelu Egerton v anglickém hrabství Lancashire, byl požádán, aby prořezal javor před domem. Vzal si žebřík, opřel ho o větev a začal řezat.

Větev po krátké chvíli řezání spadla a spolu s ní se skácel i žebřík a postarší šikula spadl z bezmála čtyř metrů na zem. Zlomil si patu, zpřetrhal vazy v kotníku a v nemocnici strávil deset dní.

Teď se začal se zaměstnavatelem podle listu Telegraph soudit. A zdá se, že má šanci vyhrát. Inspektoři pro bezpečnost práce totiž usoudili, že hotel podcenil rizika při prořezávání stromu. Také měl prý pracovníka vyškolit ve správném užívání žebříku.

Hotel už zaplatil pokutu městské radě, ale tím to zřejmě nekončí. Zahradník se začal soudit, a pokud vyhraje, musel by mu hotel zaplatit tučné odškodnění ve výši stovek tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám