Hlavní obsah

Dívka přežila čtyři dny v bažině plné aligátorů

Novinky, Dagmar Plecháčová
Florida

Jedenáctiletá Nadia Bloomová z Floridy se v pátek odpoledne vydala natočit video do přírody. Od jejího odchodu však nebyla k nalezení. Začalo policejní pátrání, ale všichni se obávali nejhoršího. V okolí jsou bažiny plné aligátorů a dívka se jimi musela brodit. Jako zázrakem si jí po čtyřech dnech všiml místní obyvatel. Okamžitě zalarmoval záchranáře a ti Nadiu zachránili z nedobrovolného zajetí.

Článek

Děvče trpí aspergerovým syndromem, který se považuje za mírnou formu autismu. Podle lékařů je Nadia po čtyřech dnech strávených v aligátoří bažině v pořádku. Je jen dehydrovaná a pobodaná hmyzem.

Mladá dívka po svém vysvobození záchranářům vděčně děkovala. Přiznala, že už v pomoc nevěřila.

„Pokud bych někdy měl věřit na zázraky, tak je to právě teď,“ neskrýval svůj úžas policejní velitel Kevin Brunell.

Ležela na jediném suchém místě uprostřed bažiny

Rodiče statečné dívky uvedli, že se jejich dcera vydala do přírody natočit video. Zašla však příliš daleko a zřejmě se ztratila v hustých lesích poblíž svého domova ve floridském Longwoodu.

Policie uvedla, že dívku našel místní obyvatel James King. Všiml si, jak vysílená leží na suchém místě uprostřed bažiny. Okamžitě zavolal pomoc.

Statečný zachránce vylezl na strom a rozvinul kolem místa toaletní papír. Tím chtěl upozornit na místo, kde se dívka nachází.

Správná lokalizace díky signálu mobilního telefonu

Policejní velitel Brunell poslal k místu vrtulník, ale přes hustý lesní porost Nadiu ani jejího nálezce nikdo z posádky nezpozoroval. Policie nakonec využila k jejich lokalizaci signál mobilního telefonu.

Záchranářům trvalo téměř dvě hodiny, než se jim podařilo dívku dostat z hustého křoví a bažiny do bezpečí.

Reklama

Výběr článků

Načítám