Hlavní obsah

V aukci se nabízí rentgen hrudníku Marilyn Monroe z roku 1954

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Netradiční kousek do sbírky fanouškům Marilyn Monroe připravila aukční síň Julien’s Auctions. V nabídce je rentgen hrudníku legendárního sexsymbolu 20.století. Snímek vznikl v roce 1954 a byl vedený pod jménem Marilyn DiMaggio. Pochází totiž z doby, kdy byla herečka vdaná za americkou baseballovou hvězdu Joe DiMaggio.

Foto: Profimedia.cz

Rentgen hrudi Marilyn Monroe, který se koncem června bude dražit v Las Vegas.

Článek

Lékařský snímek pořídila nemocnice Cedars of Lebanon na Floridě. Herečka v té době měla v nemocnici podstoupit operaci. Trpěla onemocněním dělohy - endometriózou. Nemoc se projevuje silnými bolestmi podbřišku.

Foto: Profimedia.cz

Rentgen hrudi Marilyn Monroe, který se koncem června bude dražit v Las Vegas.

V době pořízení snímku byla Monroe v rozvodovém řízení s tehdejším manželem Joem DiMaggiem. Dva měsíce předtím herečka natočila film Slaměný vdovec s nezapomenutelnou scénou vlajících bílých šatů nad ventilací.

 Marilynin rentgen ukazoval lékař studentům jako raritu

Rentgenový snímek po letech získal lékař pracující v nemocnici na oddělení radiologie. Později vyučoval i studenty na lékařské fakultě a unikátní rentgen slavné herečky jim ukazoval jako zajímavost.

Snímek dala do aukce dcera lékaře. Prodej proběhne 26.června tohoto roku v Las Vegas. Očekává se, že vydražená cena se bude pohybovat okolo 1 200 dolarů (přes 22 tisíc korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám