Hlavní obsah

Američanka prodávala „gothic koťata“ s piercingy v uších, na krku a ocasu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pennsylvania

Pětatřicetiletá Holly Crawfordová z Pennsylvánie se snažila přijít k penězům krutým způsobem. Koťatům propichovala kůži piercingy a poté nebohá zvířata prodávala na internetu za stovky dolarů. Mláďata měla těžké kovové ozdoby připevněné na uších, krku a ocasu. Americký soud vyměřil bezcitné ženě šest měsíců domácího vězení za týrání zvířat.

Článek

První myšlenka na podivný výdělek přišla poté, co Američanka našla venku toulavou kočku. Nenapadlo jí nic lepšího, než jí zkusit nasadit piercing, sama jich totiž má po těle hned několik.

Podnikavá žena okamžitě zkoušela svůj nápad zpeněžit a takto ozdobená koťata začala prodávat na internetu. Využívala přitom nejčastěji černá koťata. Snažila se je takto upravená udat především lidem vyznávajícím styl gothic.

Gothic styl je moderní punková subkultura. Vyznačuje se především černým oblečením, výrazným tmavým make-upem a extravagantními úšesy. Mezi časté doplňky patří nejrůznější piercingy a bodce.

V popisu prodeje žena uvedla, že koťata jsou vybavená báječnými doplňky v podobě implantovaných kroužků na krku a na dalších místech po těle.

PETA iniciovala trestní stíhání

Odborníci se shodují, že Crawfordová způsobovala koťatům nesnesitelné bolesti. Také společnost PETA na ochranu zvířat označila metodu chovatelky za barbarskou. PETA poté iniciovala její trestní stíhání.

Američanka byla zároveň chovatelkou psů. Soudce přesvědčovala, že je nikdy neuhodila, natož aby se dopouštěla týrání zvířat. Holly Crawfordová se také bránila tvrzením, že nevidí rozdíl mezi aplikováním piercingu u lidí a u zvířat.

Své jednání omlouvala tím, že koťatům propichovala kůži vždy sterilními jehlami a dodržovala hygienické podmínky.

Kotě se pokoušelo sundat piercing a roztrhlo si ucho

Těžké piercingy jsou však pro kočky velmi nepřirozené. Všemožně se je snaží dostat pryč. Jedno z koťat se tak dlouho pokoušelo si kovovou činku z ucha sundat, až si ucho roztrhlo.

Propichování kůže je nebezpečné především kvůli možné infekci a narušení nervů. Při špatné aplikaci by mohlo kotě například ochrnout.

Bezcitné ženě americký soud udělil trest šesti měsíců domácího vězení. Na dva roky musí přerušit podnikání v oboru chovu psů.

Reklama

Výběr článků

Načítám