Hlavní obsah

Obama cvičil v hotelovém fitcentru za plného provozu

Praha

Stejně jako při loňské návštěvě Prahy si americký prezident Barack Obama šel ve čtvrtek odpoledne zacvičit do hotelového fitcentra. Protože si však tentokrát přišel zasportovat za plného provozu, návštěvníkům tak přichystal nečekané překvapení. Sdělila to Beatrix Sviezeny z fitcentra v hotelu Hilton, kde Obama stráví noc.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hotel Hilton v Praze

Článek

Prezident šel do fitcentra poté, co přijel do hotelu z Pražského hradu. Podepsal tam novou odzbrojovací smlouvu s ruským prezidentem Dmitrijem Medveděvem a byl hostem slavnostního oběda, který na počest ceremoniálu uspořádal prezident Václav Klaus. Zacvičil si před večeří s politiky 11 zemí bývalého východního bloku.

"Americký prezident dorazil krátce po čtvrté hodině a dopřál si zhruba čtyřicetiminutový intenzivní kardio trénink: běžící pás, rotoped, eliptický trenažér. Přišel ve velmi dobré náladě, usměvavý a vlídný k personálu klubu i k hostům," uvedla Sviezeny. Obama si podle ní nepřál, aby ho někdo fotografoval.

O Obamovi je známo, že se od náročných povinností nejmocnějšího muže světa rád odreaguje sportem či poslechem hudby. Chlapecky vyhlížející Obama je i přes občasné zapálení cigarety v dobré kondici, k níž bezesporu přispívá jeho posedlost sportem. Přednost dává jednoznačně basketbalu. V poslední době si ale Obama musí hlídat jídelníček. Agentura AP ve čtvrtek totiž napsala, že Obamovi lékaři nedávno zjistili vysoký cholesterol.

Obama je v Česku podruhé, odletí v pátek. Loni v Praze jednal s politickými špičkami EU. Agentury minulý rok psaly o tom, že ani české metropoli se nevyhnula "obamománie". Tisíce lidí totiž nadšeně sledovaly jeho zásadní projev o vizi světa bez jaderných zbraní. Letos jeho přítomnost takovou pozornost nevyvolala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám