Hlavní obsah

Pasažér letadla vyhrožoval, že ho nechá spadnout silou své mysli

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Posádka letadla australských aerolinek Qantas musela zasáhnout během letu ze Sydney do Singapuru. Jeden z pasažérů začal vyhrožovat, že letadlo sestřelí silou své mysli.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Qantas

Článek

Australský reportér uvedl, že cestující sedící poblíž zmateného muže byli přesvědčeni, že dotyčný musel být pod vlivem drog nebo alkoholu.

„Pasažér byl spoután a držen na svém místě v letadle, protože jeho chování ohrožovalo ostatní cestující,“ sdělil mluvčí letecké společnosti Qantas.

Podle televize ABC posádka držela nejmenovaného muže v poutech pět hodin. Celý let trval o dvě a půl hodiny déle. Policisté v Singapuru zatkli muže okamžitě poté, co z letadla vystoupili všichni cestující. Nyní ho čeká výslech.

Aerolinky čelí i technickým problémům

V ten samý den, kdy se odehrál incident s vyhrožujícím pasažérem, došlo u společnosti Qantas k dalším nepříjemnostem. Tentokrát šlo o technické potíže na dálkovém letu z Los Angeles do Melbourne. V řídící kabině prasklo okno.

Australská letecká společnost čelí v posledních měsících celé sérii technických problémů na svých letadlech. Od vzníceného podvozku přes potíže na motoru až k prasklému oknu v kokpitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám