Hlavní obsah

Brit se po 90metrovém pádu zabořil do bláta, zachránilo mu život

Novinky, Dagmar Plecháčová
Devon

Procházka po útesech se málem stala osudnou pětapadesátiletému nejmenovanému muži z Anglie. Brit si pro svůj výlet vybral náročný terén anglického pobřeží Sidmouth v hrabství Devon. Během procházky ale zakopl a spadl z vysokého útesu. Jako zázrakem však po děsivém pádu skončil jen s několika lehkými zraněními.

Foto: Profimedia.cz

Nerovný terén pobřeží v Devonu

Článek

Muž po pádu zachoval chladnou hlavu a přivolal si pomoc svým mobilním telefonem. Policie poté vysledovala přesnou polohu volajícího a přispěchala spolu s členy pobřežní hlídky na pomoc.

„Muž zapadl do průrvy asi v polovině výšky útesu. Během záchranné akce bylo špatné počasí a hodně pršelo,“ řekl člen pobřežní hlídky Terry Hoare.

Muže zachránilo bahno

Silná vrstva bahna, která se vytvořila hustým deštěm, možná staršího muže zachránila. Výrazně totiž zmírnila jeho dopad.

Šťastlivec přežil pád pouze s několika lehčími zraněními a odřeninami. Na záchraně se během Velikonoční neděle podíleli členové pobřežní hlídky, policejní a požární týmy i zdravotníci.

Nikdo z nich nemohl uvěřit svým očím, když se muž zapadlý v útesu mohl klidně hýbat, nebyl zraněný a se všemi klidně spolupracoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám