Hlavní obsah

Angličan omylem daroval charitě kufr s celoživotními úsporami

Novinky, Dagmar Plecháčová
Beaconsfield

Nejmenovaný muž z města Beaconsfield v Anglii omylem daroval místní Armádě Spásy starý kufr s penězi, které spolu se svou ženou střádali celý život. V kufru bylo uloženo 100 000 dolarů (1,85 miliónu korun). Muž si svou chybu uvědomil až ve chvíli, kdy mu žena sdělila, že jejich úspory jsou uschovány právě v tom kufru, který před pár dny odnesl do bazaru.

Foto: Profimedia.cz

Našetřené peníze zůstaly v kufru, policie se snaží najít kupce.

Článek

Mluvčí Armády Spásy Brad Halse uvedl, že se všichni snaží zjistit, kdo kufr koupil prostřednictvím uskutečněných transakcí přes kreditní kartu. Zatím se ani neví, jestli byl kupující muž nebo žena.

„Starší muž, který nám kufr přinesl, se vrátil do obchodu a prosil nás, abychom mu jej našli a vrátili. V ten den bylo ale zavazadlo už dva dny prodané,“ nechali se slyšet zaměstnanci bazaru, který je pod správou Armády spásy.

Kupec nemusí tušit, co kufr obsahuje

„Je možné, že současný vlastník nevěděl, jaké jmění koupil spolu s kufrem. A dokonce se ani nedá vyloučit, že to stále ještě nezjistil. Peníze prý byly zastrčeny do podšívky zavazadla. Dotyčný třeba ani neplánuje, že v nejbližší době kufr použije. A nebo už s ním nyní cestuje po světě,“ uvedl Halse.

Policie už intenzivně pátrá po kupci kufru, ve kterém se nacházely úspory staršího páru. Ten především doufá, že se strážcům zákona podaří najít především většinu z jejich našetřených peněz.

Reklama

Výběr článků

Načítám