Hlavní obsah

V Číně našli neznámou šelmu, "holého yettiho“

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Příroda poodkryla další ze svých tajemství a biologům pořádně zamotala hlavy. Ti nyní zkoumají dosud neznámé stvoření přezdívané "holý yetti". Zvláštní tvor byl nalezen ve starověkých lesích sečuánské provincie ve střední části Číny. Odborníci zatím nevědí, kam bizarně vypadající zvíře zařadit.

Článek

Holé stvoření bylo lovci odchyceno poté, co jim obyvatelé provincie nahlásili výskyt podivného stvoření v jejich okolí. Domnívali se, že jde o malého medvěda, uvedl server Daily Telegraph.

„Vypadá trochu jako medvěd, ale bez kožichu. Navíc má ocas podobný klokanímu. Také zvuky, které vydává, se nepodobají medvědovi. Má hlas spíš jako kočka, v jednom kuse kvílel. Možná se snažil přivolat někoho ze své rodiny, ale není ani vyloučené, že je posledním exemplářem svého druhu,“ řekl jeden z lovců Čchin Lu.

Zvíře se podrobí zkoumání

„Místní legenda říká, že v okolí lesů existuje medvěd, který dříve býval mužem. Někteří lidé si myslí, že to je právě on, koho jsme chytili,“ dodal Lu Chin.

Vědci plánují, že dosud neznámé zvíře dopraví do Pekingu, kde na šelmě provedou testy DNA, jež by měly prozradit více o jejím skutečném původu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám