Hlavní obsah

Slepý Turek řídil bez doprovodu auto rychlostí téměř 300 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Nejrychlejším slepým řidičem na světě je turecký popový zpěvák Metin Sentürk. Ten se bez doprovodu řítil ve svém ferrari rychlostí neuvěřitelných 292,89 kilometru v hodině a stal se světovým rekordmanem.

Článek

Sentürk si vysloužil zápis do Guinnessovy knihy rekordů v kategorii nevidomých jezdců řídících bez vodiče v kabině. Předchozí rekord byl 284 kilometrů a držel ho jeden Brit.

Úspěšný pokus se odehrál na letišti ve městě Urfa na jihovýchodě Turecka. Sentürka při jeho rekordní jízdě z druhého vozu sledoval a rádiem řídil bývalý jezdec rallye Volkan Isik.

Agentura Reuters napsala, že Sentürk po překonání rekordu plakal radostí. "Myslím, že nejsou slova, kterými by šlo popsat, co cítím. Bylo to opravdu tvrdé, bylo to, jako bych tančil se smrtí," řekl čtyřiačtyřicetiletý zpěvák, který oslepl ve svých třech letech.

Reklama

Související témata:

Související články

50 lží, které lidé nejčastěji používají

Drobných lží se mnoho lidí dopouští poměrně často. Ať už jde o lži milosrdné či takříkajíc lži ze slušnosti, někteří je využívají pravidelně. Britská studie...

Výběr článků

Načítám