Hlavní obsah

Letušky protestují odvážným kalendářem proti neproplaceným mzdám

Novinky, Dagmar Plecháčová
Madrid

Španělské letušky společnosti Air Comet bojují za své platy netradičním způsobem. Nechaly se nafotit v rouše Evině do kalendáře a doufají, že dostanou zaplaceno a svou práci získají zpět.

Článek

Finanční krize a útlum tržeb měly na společnost Air Comet velký dopad. V prosinci bylo společnosti zabaveno devět letadel, protože nedokázala splácet svůj 17miliónový úvěr u německé banky Nordbank.

„Volaly jsme tímto způsobem o pomoc. Snažily jsme se upoutat pozornost na náš problém. Jiné protesty nepomohly, tak jsme se daly dohromady a chtěly lidem říct, co si o tom myslíme. V televizi ale náš problém řešili pár minut, možná sekund. Nechceme, aby se na nás zapomnělo, ale aby lidé věděli, že nás nezaplatili,“ uvedla nyní nezaměstnaná Adriana Ricardová, jedna z letušek, která pózuje v kalendáři.

Kalendář za 15 euro

Letecká společnost Air Comet přestala létat 22. prosince, čímž se rázem změnil život 660 zaměstnancům firmy. Zhruba 6000 cestujících letících na Vánoce za rodinou pak muselo čekat na letišti Barajas v Madridu, až se jich ujmou jiná letadla.

Zaměstnanci společnosti od té doby protestují, ale dosud nedostali své platy. Kalendář s vnadnými letuškami bude stát 15 euro a je možné ho objednat po internetu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám