Hlavní obsah

Koně ve španělské Cordobě musí nosit plínky

Cordoba

Radnice v jihošpanělské Cordobě se dlouho trápí skutečností, že ulice města hyzdí hromádky koňského trusu, které uklízecí čety nestíhají odstraňovat a řadě turistů se tak stane, že si vyjma dojmů z úžasného historického místa odnesou také silný čichový vjem.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Koně v Cordobě si musejí zvykat na nové nařízení. Ilustrační foto.

Článek

Ti, kdo se do Cordoby teď chystají, se ale už podobných nepříjemností obávat nemusejí. Musejí si ale zvyknout na koně v plínkách. Radní tam totiž nařídili všem provozovatelům bryček a povozů, aby svým tažným koním nasadili před začátkem služby v ulicích speciální plenkové kalhotky, které zachytí trus zvířat.

„V letních měsících, kdy jsou teploty skutečně vysoké, se ulicemi mnohdy šíří velmi nevábná vůně,“ vysvětlil jeden z radních s tím, že všichni provozovatelé povozů mohou dostat na nákup plínek půjčku ve výši šesti tisíc eur – asi 153 tisíc korun.

Vozatajové však nejsou vůbec z nápadu nadšení. Podle nich budou výkaly páchnout přímo do obličeje jejich zákazníkům, kolem koní budou roje much a jiného hmyzu a navíc sama zvířata budou trpět neprodyšností a nehygieničností kalhotek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám