Hlavní obsah

Magické kolo je vylepšená mutace skateboardu a bruslí

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo se nechce ploužit pěšky, obouvat si in-line brusle nebo se učit jezdit na skatebordu, má možnost zvolit skútr magické kolo (Magic Wheel Scooter). Tak trochu připomíná koloběžku bez řídítek.

Článek

Ačkoli jízda na magickém kole vypadá jednoduše, vyžaduje to podle serveru gizmag.com několik hodin cviku, aby si člověk zvykl na jízdu bez řídítek, sedátka i brzd. Člověk musí najít správný balanc. Ovšem několikahodinový trénink prý stačí.

Jízda s oběma nohama na šlapkách je však údajně nejen rychlá, ale i zábavná. Zastavování není údajně až takový problém - stačí seskočit a kolo popadnout za madlo, nebo nechat spadnout. Tvrzený plast údajně nějaký ten náraz vydrží.

Výhodou oproti mikroskůtrům nebo skateboardům je větší kolo, které snadněji překonává nerovnosti terénu. Magické kolo je přitom poměrně skladné a váží 6,3 kilogramu. Doporučený věk je minimálně 12 let. Ve Spojených státech se jeho cena pohybuje v přepočtu kolem 3000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám