Hlavní obsah

Český Mr. World se po úspěchu v soutěži vrátil domů

Unavený, ale šťastný se v pondělí v podvečer vrátil do České republiky druhý nejkrásnější muž planety Josef Karas. Dvaatřicetiletý bývalý desetibojař o víkendu obsadil v jihokorejském Soulu druhé místo v soutěži krásy Mr. World. Na ruzyňském letišti uvítala sympatického blonďáka za velkého zájmu médií Česká Miss World 2010 Veronika Machová a jeho otec se svou přítelkyní.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Josef Karas po příletu do Prahy

Článek

"Bylo to dlouhé a náročné. Spali jsme pět šest hodin denně, ale byla to i zábava," řekl Karas po odbavení v letištní hale čekajícím novinářům. Druhé místo ho prý překvapilo. "Takový úspěch jsem nečekal. Je to pro mě nová zkušenost. Chtěl jsem hlavně postoupit do první patnáctky," dodal. [celá zpráva]

Foto: Michaela Říhová, Právo

Mr. World čekala na letišti Česká Miss World 2010 Veronika Machová.

Velkou Karasovou výhodou byly jeho předchozí zkušenosti z desetiboje, díky nimž nebyl tak nervózní jako ostatní uchazeči o titul. "Navíc mi pomohlo, že jsem tam byl i druhý nejstarší účastník a měl za sebou i nějaké životní zkušenosti," vysvětlil. Pro umístění na předních místech prý nebyl pěkný vzhled tak důležitý, jak se zpočátku domníval. "Spíše šlo o charakter člověka a jak se dokáže v určitých situacích chovat a spolupracovat s jinými lidmi," uvedl.

Druhá cena v soutěži Mr. World nebyla překvapivě spojená se žádnou odměnou. "Nevadí mi to, protože jsem tam nejel kvůli penězům," řekl bývalý atlet. Svou budoucnost chce spojit s modelingem a herectvím. Navíc se ale nechce ani vzdát dosavadního zaměstnání v oboru sportovního poradenství.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Josef Karas se svým otcem a jeho přítelkyní

Soutěže Mr. World se účastnilo 75 mladých krasavců z celého světa. Vítěz získal roční kontrakt s prestižní modelingovou agenturou a odměnu 50 000 dolarů (asi 930 000 korun).

Karas se stal vůbec prvním českým reprezentantem ve světové soutěži mužské krásy, kde ho předstihl pouze Kamal Ibrahim z Irska. Na třetím místě skončil Kenneth Okolie z Nigérie. Do Soulu Karase nominovalo vítězství v nové české soutěži Mr. Czech, jejíž licenci zakoupila organizátorka tradičnější volby královny krásy Česká Miss Michaela Maláčová.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Josef Karas se svým otcem a jeho přítelkyní odjíždějí z letiště.

Sportovní konzultant z obce Obrnice na Mostecku zaujal porotu složenou z vítězek dívčí soutěže Česká Miss šarmem a také zpěvem. Před cestou do Soulu bývalý atlet vsadil zejména právě na fyzickou přípravu; zaměřil se také na základy korejštiny.

V Jižní Koreji byl na desetibojařských závodech již v roce 2003. Jeho cestu mezi nejšarmantnější muže však zkomplikovaly zdravotní potíže zaviněné zkaženým suši, které ho donutilo strávit tři dny v nemocnici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám