Hlavní obsah

Žilkovou zranila kolegyně: Mám otřes mozku a hlubokou ránu na hlavě

Novinky, Gabriela Wolfová, Jakub Kynčl
Praha

Herečka Veronika Žilková (48) má otřes mozku a řezná zranění na hlavě. Ve středu během představení v Činoherním klubu ji kolegyně nešťastnou náhodou střepem rozřízla hlavu a z herečky začala crčet krev. V pražské nemocnici Pod Petřínem ji ránu zašili a nařídili domácí klid.

Článek

Herečka Ivana Wojtylová podle scénáře praštila Veroniku Žilkovou kabelkou po hlavě. Bohužel ale nebyla prázdná. "Bylo v ní rozbité zrcadlo," řekla Novinkám Veronika Žilková, které z hlavy okamžitě začala crčet krev.

"Zatmělo se mi před očima, ale rozhodla jsem se, že budu hrát dál. Bohužel jsem neměla šanci opustit jeviště a nechat se ošetřit, protože mi to moje role v druhé polovině představení vůbec neumožňuje. Odehrála jsem to v mrákotách, ale herecký reflex se projevil a zvládla jsem to." prozrazuje Žilková.

Další zranění

Bohužel ale nešlo o poslední zranění herečky. "Aby té krve na jevišti nebylo málo, tak jsem si ve scéně, kde mám rozbít talíř, rozsekla ruku a začala mi téct silně krev i z ruky. Když jsem se podívala do první řady, tak si jedna z divaček dokonce už i zakrývala oči," vysvětluje herečka

Hned po představení byla Žilková převezena do nemocnice Pod Petřínem. Lékaři ji diagnostikovali otřes mozku a ránu na hlavě zašili. Ve čtvrtek ležela herečka doma s horečkou. V pátek už je bez teploty a v sobotu ji čeká natáčení v České televizi.

Středa byla pro Žilkovou vysloveně smolným dnem. Už cestou do divadla ji volali z útulku, že našli jejího psa. Bohužel ale nebyl zdravotně v pořádku a byla nutná rychlá operace. "Nějaký gauner mu vykopl oko. Je po operaci a hlavu má v obvazech," dodala pro Novinky Žilková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám