Hlavní obsah

Pracovník letiště zkoumal na obnažujícím skeneru fotky své kolegyně

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Pětadvacetiletý pracovník letiště Heathrow John Laker čelí vážnému obvinění. Je totiž oficiálně prvním člověkem, který je nařčen z toho, že zneužil nové bezpečnostní skenery. Když totiž jeho kolegyně Jo Margetsonová (29) prošla speciálním rámem, tak zmáčkl speciální tlačítko a zachytil fotografii, která ji obnažovala. Pak začal navíc na její účet vtipkovat.

Článek

Jo Margetsonová vstoupila do rámu, který je schopný prosvítit oblečení, a pomoci tak při detekci zbraní. Její kolega John Laker toho využil a nechal přístroj zachytit obrys jejího těla. Hned poté pronesl: "Miluji tahle obrovská prsa."

Margetsonová se zhrozila a okamžitě celý incident ohlásila nadřízenému a na policii. "Nemohu na to stále nemyslet. Jsem totálně traumatizovaná. Mluvila jsem o tom s policí, ale teď jsem opravdu v takovém psychickém stavu, že nemohu do práce," uvedla pracovnice letiště.

Laker dostal formální varování za harašení, což je relativně slabé pokárání.

"Jsme si vědomi toho, že bylo učiněno obvinění vůči jednomu z našich zaměstnanců a v současné době jej vyšetřujeme. Přistupujeme k jakýmkoliv obviněním z nepřístojného chování a zneužívání bezpečnostních přístrojů velmi obezřetně a seriózně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám