Hlavní obsah

Já umřu, křičela řidička tlačená kamiónem po dálnici

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidička Rona Williamsová jela po dálnici A1 v anglickém hrabství Yorkshire do práce a jako obvykle přemýšlela o nadcházejícím pracovním dnu na veterinární klinice. Jízda se však v okamžiku změnila v horor.

Článek

Její Renault Clio se dostal do kontaktu s rychle jedoucím kamionem. Otočil se napříč a několikatunový kolos malý renault tlačil před sebou, aniž by si toho řidič kamiónu všiml.

Přestože se nehoda stala již v lednu, britský Daily Mail vystopoval jedenatřicetiletou řidičku a udělal s ní rozhovor. “Křičela jsem: Já umřu, já umřu,” říká.

Neměla jsem hands-free, ale vlastně jsem auto stejně neřídila já
Rona Williamsová

Williamsová se před kamión dostala těsně poté, co vjela na dálnici. “Slyšela jsem jen ránu a pak jsem už jela bokem napřed,” říká.

Scénu natočil na mobilní telefon řidič kolemjedoucího vozu. V jedné chvíli je slyšet, jak křičí na spolujezdce: „On o tom ani neví!“ Záběry zhlédly milióny lidí na internetu.

Williamsová troubila a svítila dálkovými světly, ale nebylo to nic platné. “Myslela jsem si: Nikdo neví, že tu jsem. Nikdo mě neviděl,” popisuje dramatickou situaci mladá Britka. “Sledovala jsem ostatní auta a doufala, že mi někdo pomůže. Nezdálo se však, že by někdo něco dělal,” dodává.

Williamsová vytáhla z kabelky telefon a rozhodla se zavolat pomoc. “Neměla jsem hands-free, ale vlastně jsem auto stejně neřídila já,” říká. “Křičela jsem na operátorku: Já umřu! Můžete něco udělat? Ona se mě snažila uklidnit, nemohla nic dělat na druhé straně linky,” zamyslela se pro Daily Mail Williamsová.

"Neuvěříš, co se  mi právě stalo"

Za krátkou chvíli si svého neočekávaného nákladu konečně všiml i samotný řidič kamiónu. Zachoval se velmi rozumně. Najel ke krajnici a zastavil. Šokovaná řidička okamžitě volala svému muži Robovi se slovy: “Neuvěříš, co se  mi právě stalo.”

Řidič kamiónu vylezl z kabiny a otevřel dveře u renaultu. Williamsová vyvázla nezraněna. Brzy poté přijela policie.

Williamsová se nyní podle svých slov obává jízdy na této dálnici. Je ale stále ohromena tím, jak její Clio nebezpečnou jízdu vydrželo. Mělo pouze lehce naražený bok.

Firma Arclid Transport, které kamión patří, se na vyšetřování události podílí. „V lednu došlo k nehodě našeho vozidla s osobním autem,“ potvrdil mluvčí společnosti. „Poté, co jsme viděli ty záběry na internetu, zahájili jsme šetření,“ dodal.

Řidič kamiónu byl uvolněn ze služby, ale dosud proti němu nebylo vzneseno žádné obvinění, píše BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám