Hlavní obsah

Argentinský umělec si postavil vilu ze šesti miliónů lahví

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Quilmes, Argentina

Argentinský neotřelý umělec Tito Ingenieri, který se dvacet let zabýval sbíráním lahví od piva, vody, šampaňského a vína, si nakonec z této sbírky postavil pětipokojovou vilu. Chtěl tím dokázat, že do stavby vlastního domova lze vtisknout osobitého ducha a není k tomu zapotřebí investice miliónu dolarů.

Článek

V domě tohoto neobyklého stavbaře se nacházejí obývací pokoj, ložnice, jídelna, kuchyň i koupelna. Zahradu tvoří dokonce nepoužívané televizory.

"Jsem výsledkem své práce nadšen a doufám, že má stavba dodá inspiraci dalším umělcům i obyčejným lidem zvláště z chudinských čtvrtí Argentiny," tvrdí 56letý Tito Ingenieri.

Říká, že i když lidé na okrajích velkých měst žijí ve slumech, není potřeba užívat vlnité plechy a plastové pytle, je možno odpadků ke stavbě primitivních obydlí využít estetičtěji či víc umělecky.

Zároveň dodal, že stavba domku nebyla zprvu míněna jako vážný záměr, ale štvalo ho, kolik odpadků lidé vyházejí na ulici v argentinském městě Quilmes, a proto je začal sbírat, čistit a nakonec je užil ke stavbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám