Hlavní obsah

Mladý Schwarzenberg se oženil, s nevěstou velkou slávu nechtěli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štýrský Hradec

V katedrále v Neubergu an der Mürz ve Štýrsku se v sobotu oženil nejstarší syn senátora a šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga Johannes (Jan). Vzal si baronku Dianu Orgovanyiovou-Hansteinovou.

Článek

Pár chtěl mít obřad "bez pompéznosti a fanfár". "Musíme zůstat v Rakousku, protože neradi necháváme psy samotné," řekla Diana před svatbou.

Ženich s nevěstou byli přátelé už 20 let, vážný vztah ale navázali teprve před rokem a půl.

Nevěsta je malířka a sochařka

Devětatřicetiletá rodačka z Vídně Diana je malířka a sochařka. Při obřadu měla na sobě tradiční červené štýrské šaty. Třiačtyřicetiletý Johannes, rovněž Vídeňan, přezdívaný Aki, se věnuje obchodu a správě rodinného majetku. Ve vlastnictví má zámek Orlík, kde jeho otec prožil rané dětství. Johannes se narodil Terezii, hraběnce z Hardeggu.

Schwarzenberg junior se chystal oženit už v srpnu 2006 s novinářkou Nadiou Weissovou. Svatba však byla odvolána poté, co vyšlo najevo, že Weissová udržovala poměr s jiným mužem.

Karel Schwarzenberg se se svou ženou rozvedl v roce 1988 krátce poté, co jejího mladšího syna knížete Karla Philippa Ernsta Alwiga Kiliana, který se narodil v roce 1979, adoptoval průmyslník Thomas Prinzhorn. Později se ukázalo, že je to jeho biologický otec. Karel si Terezii opět vzal v červenci 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám