Hlavní obsah

Britové si budou moci ulevit u pisoárů přímo na ulici

Eastleigh

Ulice v britském městě Eastleigh pustošené rozjívenými muži opouštějícími kluby a hospody a ulevujícími si všude, kde je to možné, budou brzy vybaveny zvláštními kontejnery. K nim mohou při malé potřebě přistoupit a zdarma potřebu vykonat. Navíc budou pánové jednat ekologicky. Jejich moč se totiž v kontejneru změní na biohnojivo.

Článek

Pojízdné pisoáry připomínají plastovou popelnici ovšem se zvláštním otvorem zhruba ve výši pasu. Jejich zavedení na ulicích města Eastleigh v hrabství Hampshire, jež vedou k oblíbeným restauračním zařízením, má tyto cesty zbavit pachu moči a především usnadnit život lidem, kteří se na rozjařené opilce musí dívat z oken domů.

Podle místní radnice je totiž stav rohů na ulicích, vchodů do domů či alejí naprosto hrozný. Močení mimo určená místa je přitom trestné. Za poslední rok bylo však pokutováno pouze 42 lidí, v městské kase tak přibylo 8201 liber (246 tisíc korun).

Místní obyvatelé plán radnice jednomyslně schvalují. Zavedení mobilních pisoárů na ulicích by mohlo také doprovázet tištěné upozornění na dveřích restaurací, aby je hosté opouštěli až po návštěvě toalet.

Designér kontejnerů Stephan Bischof odhadl jejich cenu asi na 80 liber (2400 korun). O variantě pro dámy se zatím neuvažuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám