Hlavní obsah

Návrhář Osmany Laffita převlékl přehlídku kvůli mrtvému bratrovi do černé

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Kubánský návrhář Osmany Lafitta věnoval svoji poslední přehlídku bratrovi Eliodorovi, kterého zabil před necelými dvěma měsíci opilý řidič. Lafitta na počest bratra místo klasického svatebního modelu poslal na molo Simonu Krainovou jako černou vdovu.

Článek

Kvůli smrti bratra Osmany Laffita svoji přehlídku o několik týdnů posunul a kolekci nových šatů upravil. Několikatery šaty zůstaly v ateliéru a Osmany navrhl jiné, které více vypovídaly o jeho pocitech. Modely byly v tmavých barvách a modelky měly jasný příkaz: být vážné.

Závěr přehlídky Osmana vždy pravidelně patřil Simoně Krainové ve svatebních šatech. Tentokrát ale svatebky přehlídku kubánského návrháře neozdobily. "Byly připraveny, ale zůstaly na ramínku. Svatba je něco krásného a veselého, to by se nehodilo," řekl Novinkám Laffita.

Když návrhář začal mluvit o svém zesnulém bratrovi, z očí se mu začaly hrnout slzy. "Moc se omlouvám, pořád to moc bolí," vysvětlil s rozechvělým hlasem.

Osmany byl oblečený v černé, paži mu obepínala černá páska. "U nás je zvykem, že smutek držíme rok a chodíme oblečeni v černé barvě. Slibuju, že příští rok už ode mě uvidíte optimističtější kolekci. Budu hodně pracovat naopak s bílou barvou," dodal Laffita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám