Hlavní obsah

Luxusní nábytek, vytvořený pro Michaela Jacksona, jde do dražby

Luxusní nábytek, navržený pro popového zpěváka Michaela Jacksona, jde do dražby. V aukci, která se uskuteční v červnu, se objeví 22 originálních kousků výrazně zdobeného nábytku, které si zpěvák objednal do bytu, v němž měl žít během koncertů v Londýně. Krátce před koncertní sérií ale Jackson loni v červnu zemřel.

Článek

Mezi draženými předměty je například kožená sedačka vykládaná krystaly a zdobená zlatými lístky. V kolekci od italského výrobce luxusního nábytku Colombostile je i pár rudých lenošek se zlatou výšivkou orla nebo křesílko v designu levhartí kůže. Podle odhadů by mohly být jednotlivé kusy prodány za 16 500 až 150 000 dolarů (až 2,8 miliónu korun).

Padesátiletý Jackson zemřel loni 25. června v Los Angeles na předávkování sedativy. V té době se chystal na návrat na pódia v rámci série koncertů pod názvem This Is It. Byl často vyčerpaný a nemohl spát. Jacksonův osobní lékař Conrad Murray čelí obvinění ze zabití z nedbalosti. Murray tvrdí, že je nevinný.

Aukce nábytku pro Jacksona se uskuteční v den prvního výročí zpěvákovy smrti v Las Vegas. Nábytek bude předtím vystaven v Irsku a Las Vegas. Veřejnost se tak bude moci dozvědět, jak mohlo vypadat Jacksonovo londýnské útočiště.

Dražit se bude i několik desítek dalších Jacksonových memorabilií. Například bunda z videoklipu Beat It, další z jeho pověstných bílých rukavic či obrazy ze zpěvákova kalifornského ranče Neverland.

Foto: Reuters

Nábytek speciálně vyrobený pro zpěváka Michael Jacksona

Reklama

Výběr článků

Načítám