Hlavní obsah

Hapka s Horáčkem nabídli Lucii Bílé za hit jednu korunu

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Skladatel Petr Hapka a textař Michal Horáček nabídli za nazpívání písně Dívám se, dívám zpěvačce Lucii Bílé pouhou jednu korunu. Důvodem bylo, že slavnou zpěvačku prý tenkrát vůbec neznali. Ona nabídku hvězdného dua přijala a vznikl velehit.

Článek

Petr Hapka s Michalem Horáčkem hledali zpěvačku, která by s Hapkou nazpívala duet Dívám se, dívám. Přišli do spřáteleného divadla Ta Fantastika, kde je zaujala pro ně neznámá zpěvačka Lucie Bílá a kšeft jí nabídli.

Honorář pro Bílou tehdy činil symbolickou jednu korunu. "Samozřejmě jsem ji ještě zdanila. Moje účetní má všechno v pořádku," směje se Bílá. která Hapkovi s Horáčkem ve čtvrtek pokřtila jejich Zpěvník.

Za korunu se Bílá od té doby prodala už jen jednou. "Nazpívala jsem úvodní píseň ve filmu Líbáš jako bůh a také jsem si tam zahrála. Za korunu to bylo jen z úcty k režisérce Marii Poledňákové. Také jsem chtěla, aby mi vyprávěla o Tomášovi Holém, se kterým měla tolik zážitků," vysvětlila Bílá.

Zpěvačka je stále bez muže a soustředí se jen na práci: "Máte někoho pro mě?" usmívala se na křtu Zpěvníku.

"Chystám turné, které se krásně prodává. Mám radost z muzikálu Carmen a také mě čeká natáčení s F.A. Brabcem, který mě obsadil do svého připravovaného filmu," dodala Bílá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám