Hlavní obsah

Smolařská rodina prchla po zemětřesení na Haiti do Chile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santiago de Chile

Rodina Desarmesových z haitského Port-au-Prince se dva týdny po zemětřesení z 12. ledna rozhodla, že se uchýlí do bezpečí. Jeli tedy za synem, který pracuje v Chile. Už si říkali, že je konečně všechno v pořádku, když se země začala třást i v jejich novém útočišti.

Foto: Victor Ruiz Caballero, Reuters

Chile zasáhlo mocné zemětřesení jen krátkou dobu po Haiti. Rodina byla u obou zemětřesení. Ilustrační foto

Článek

Otřesy půdy v Chile byly ještě mnohem silnější, než na Haiti. Rozhodně dost silné na to, aby si rodina přestala připadat bezpečně. Teď podle listu The Metro devítičlenná rodina přespává v zahradě najatého domku jižně od chilského hlavního města. Bojí se dalších otřesů.

"Odjela jsem ze země a přijela sem kvůli zemětřesení," říká Seraphin Philomeneová (21). "A tady se stalo totéž. Je to příšerné. Přežila jsem jedno zemětřesení a teď nejspíš umřu tady při dalším."

Pierre Desarmes (34) tvrdí, že se snažil rodinu ujistit, že následné otřesy přejdou. Moc se mu to ale nedaří a jeho rodiče prý jsou pořád hodně rozrušení. Otec, který je ještě pořád na Haiti, se ale projevil jako optimista. "Bůh se o nás postará. Naše rodina nezemřela na Haiti, tak neumře ani v Chile," tvrdí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám