Hlavní obsah

Silikonový implantát zřejmě zbrzdil kulku a zachránil ženě život

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Lydia Carranzaová pracovala v zubařské ordinaci v americkém Simi Valley, když do ordinace vrazil manžel její kolegyně, svou ženu zabil a ji vážně postřelil. Střelu do hrudníku však zázračně přežila. Kulka prošla kůží do implantátu a zastavila se jen milimetry od samotného srdce.

Foto: Profimedia.cz

Prsní implantát pravděpodobně kulku zpomalil, ta se tak nedostala až k srdci. Ilustrační foto

Článek

Lydia Carranzaová dost možná žije jen díky tomu, že si nechala dříve zvětšit prsa. Ač to lékaři nedokážou s jistotou potvrdit, tak silikonový implantát zřejmě zpomalil kulku, která se v něm nakonec úplně zastavila. Kdyby ho žena neměla, tak by byla vzdálenost mezi místem průstřelu kůže a srdcem daleko menší.

Kulka po sobě zanechala pouze jizvu na povrchu ňadra a zničený implantát. Ten jí její plastický chirurg Ashkan Ghavami vyměnil za sníženou cenu. "Viděl jsem výsledky CT. Stopy po kulce byly pouhé milimetry od srdce. Kdyby ten implantát neměla, asi by už dnes nebyla mezi živými," komentoval případ Ghavami.

Balistická otázka

Mluvčí nemocnice, kde byla žena poprvé ošetřena, má ten názor, že implantát nezachránil pacientku z lékařského hlediska. "Ano, zřejmě změnil trajektorii průstřelu. Jde však o balistickou otázku, nikoliv lékařskou," uvedla Kris Carrawayová. Na to se však nikdo ptát nebude, důležité je, že žena brutální útok přežila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám