Hlavní obsah

V Sydney pózovalo pro fotografa přes 5000 nahých lesbiček a gayů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Umělecký fotograf Spencer Tunick fotil naháče už v nejrůznějších koutech světa, ale velmi milé překvapení mu připravili gayové a lesbičky ze Sydney. Měli totiž o víkendu ve městě svůj pravidelný průvod Mardi Gras, ale ani Tunick neočekával, že se jich k focení v rouše Adamově a Evině sejde před známým operním domem více než pět tisíc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 5200 naháčů pózovalo před budovou opery v SydneyVideo: Reuters

 
Článek

Tunick oznámil, že bude před operou naháče fotit s předstihem a očekával, že se sejde maximálně něco přes dva tisíce odvážlivců. Ale ukázat své nahé tělo a vyjádřit jasné ne diskriminaci přišlo nakonec více než pět tisíc lidí, především homosexuální orientace. Podle pořadatelů byla v menšině však i početná skupina heterosexuálů.

Mezi naháči byla i těhotná žena, která ihned po focení zamířila do porodnice, a také známý moderátor Steve Jacobs, jehož znají Australané z ranní předpovědi počasí. Na toho nedávno při předpovědi počasí zaútočil pelikán. [celá zpráva]

„Gayové a lesbičky leží nazí vedle svých heterosexuálních sousedů a to lidem z celého světa vyšle jasný vzkaz, že Austrálie si váží svobodné a rovnoprávné společnosti,“ uvedl Tunick po focení při rozhovoru s novináři.

Pět tisíc lidí všech věkových skupin, tělesných proporcí a rozměrů se ochotně svléklo před západem slunce, i když počasí v tu chvíli nebylo zrovna nejteplejší.

Reklama

Výběr článků

Načítám