Hlavní obsah

Fico zemřel, hlásala falešná zpravodajská stránka na internetu

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na slovenském internetu se v pondělí objevila šokující zpráva: Dnes večer při dopravní nehodě na výpadovce z Bratislavy zahynul premiér Robert Fico ve věku 46 let. Informaci umístil na stránku kopírující známý zpravodajský server neznámý hacker.

Foto: Jan Koller, ČTK

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

Pokus o vyvolání paniky měl závažnou vadu v tom, že Fico už v úterý - po své údajné smrti - kontrolně navštívil ministerstvo zdravotnictví a zúčastnil se zasedání parlamentního výboru. Premiérův program podrobně monitorovala slovenská média.

Hacker však na falešné stránce nadále tvrdil, že Fico přišel o život, když jeho automobil dostal smyk na výpadovce u Bratislavy. Automobil měl narazit do svodidel a převrátit se.

Ředitel zpravodajského serveru upozornil, že falešná stránka byla navíc umístěna na jiné webové stránce, tudíž se jednalo o jasný podvrh.

V minulosti se na Slovensku objevily útoky hackerů například proti stránce Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ). Hackeři byli v tomto případě odhaleni a u soudu se obhajovali tím, že útokem chtěli upozornit na amatérské zabezpečení stránky státního úřadu s nepříliš bezpečným přístupovým heslem nbu123.

Reklama

Související témata:

Související články

Premiér Fico lže, hlásá slovenský tisk

Zástupce slovenských vydavatelských domů a šéfredaktory některých deníků pobouřily útoky premiéra Roberta Fica(Směr-sociální demokracie), který je obvinil...

Fico se bojí, že ho někdo zastřelí

Slovenský premiér Robert Fico uvedl, že má strach o svůj život. Jeho obavy mají souviset s informacemi o údajném praní špinavých peněz při financování opoziční...

Výběr článků

Načítám