Hlavní obsah

Pes přežil pád ze stometrového útesu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Anglická špringršpanělka Poppy měla více štěstí než rozumu. Když se totiž proháněla na vyhlídce v hrabství East Sussex, hlavu jí pobláznil letící racek a ona se za ním vydala útes-neútes. Pád do moře ze stometrové výšky však fenka přežila a povedlo se jí dokonce i doplavat na miniaturní pláž pod útesem, kde ji později vyzvedl záchranný člun pobřežní hlídky.

Článek

Majitelé psa Kelly Ixerová (26) a Ben Markwick (31) se ještě nemohou vzpamatovat z nehody, která se udála 14. února a tvrdí, že jsou pobřežní hlídce zavázáni do konce života.

V den nehody jejich čtyřnohého miláčka venčila Benova sestra se svým partnerem Stephenem. Ten událost komentoval: "Běžela k okraji za rackem a pak prostě zmizela."

"Je opravdu dobře vycvičená a dobře vychovaná. Myslím si, že běžela za rackem tak rychle, že už pak neměla žádnou šanci zastavit. Okamžitě jsem přiběhl k okraji a viděl jsem, jak se snaží ve vodě plavat. Viděl jsem malou pláž, na kterou mířila," uvedl.

Už jen na vodítku

Dobrovolný záchranář Gavin Butcher byl na palubě člunu, který se po Stephenově telefonátu vydal fenku špringršpaněla hledat. "Klepala se, byla promrzlá a vyděšená, ale jinak byla hodná, úplné zlatíčko. Já i další člen pobřežní služby máme doma také špringršpaněly, tak jsme si pořádně oddychli."

Poppy byla krátce po nehodě odvezena k veterináři, kde musela být léčena s poraněnou plící. Po více než týdnu se už však prý z nehody zotavila a běhá jako dříve. A její majitelé se prý poučili, okolo útesů už bude Poppy pobíhat pouze na vodítku.

Reklama

Výběr článků

Načítám