Hlavní obsah

Nejsympatičtější maminkou roku je úřednice ze Šumperku

– Mariánské Lázně
Právo, mp

Titul Missis 2010 získala v sobotu v Mariánských Lázních pracovnice městského úřadu v Šumperku Dagmar Güttlerová s čtyřletou dcerou Viktorií. Dvojice zvítězila v 17. ročníku celorepublikového finále charitativní soutěže o nejsympatičtější maminku a dítě.

Foto: Martin Polák, Právo

Dagmar Güttlerová s dcerou Viktorií

Článek

První vicemissis se stala Gabriela Jandová s pětiletou Magdalénkou z Českých Velenic. Třetí místo přisoudila porota Monice Charvátové a její dvanáctileté dceři Monice z Chomutova.

Cenu Missis deníku Právu, oficiálního mediálního partnera soutěže, si odnesla Jana Hnojská s 14letou dcerou Michaelou.

Finále se zúčastnilo celkem 10 párů, které postoupily z moravskoslezského finále a českého. Obě předkola se konala v loňském roce.

Foto: Právo

První vicemissis Gabriela Jandová s pětiletou Magdalénkou (vlevo), vítězka Missis 2010 Dagmar Güttlerová s čtyřletou dcerou Viktorií (uprostřed) a Monika Charvátová a její dvanáctiletá dcera Monika

Maminky musely nejdříve v mariánskolázeňském divadle, kde se finále v sobotu odpoledne odehrálo, absolvovat rozhovor s moderátorem akce hercem Martinem Dejdarem, následovala volná disciplína a módní přehlídka, kde děti předváděly modely, které jim vybraly matky.

Vítězka kromě zlatého náhrdelníku, zlatého prstenu a luxusního pobytu ve Františkových Lázních získala televizor, fotoaparát a řadu dalších cen. Program zpestřilo například vystoupení operního pěvce Petera Dvorského a vokálního souboru 4Tet s Jiřím Kornem.

Soutěž má také charitativní rozměr. V minulých letech podle ČTK organizátoři na dobročinné účely rozdali přes 6,1 milionu korun. V sobotu k nim přibylo dalších 250 000 tisíc korun. Z darů hostů a dražby korunky vítězky je získají Diecézní charita plzeňské diecéze a Diecézní charita ostravsko-opavská, infekční klinika Fakultní nemocnice Na Bulovce a dětské domovy v Mariánských Lázních, Karlových Varech a Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám