Hlavní obsah

Zloděje šperků stihlo prý temné prokletí, raději je vrátil

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynuly takřka tři roky od krádeže šperků v Gallupu v americkém státě Nové Mexiko. Neznámý lupič tehdy z domu Fronterottových odnesl velké množství rodinných šperků a asi tisíc dolarů (19 tisíc korun) v hotovosti. Po třech letech šperky anonymně vrátil s omluvným dopisem, který majitelům šperků osvětloval, jaká neštěstí ho po krádeži začala stíhat.

Článek

Nepodepsaný a velmi smutný dopis čekal spolu se všemi ukradenými šperky na Suzie Frontorettovou, které naprostá většina ukradených cenností patřila. Dopis, který četla, zněl velmi výmluvně.

"Prosím, odpusťte mi, je mi velmi líto, že jsem vám něco ukradl. Od chvíle mé krádeže se stalo tolik strašlivých věcí, a to jen proto, že jsem vám ty věci ukradl. Omlouvám se," stálo v dojemném dopisu.

Myslela, že jsou prodané

V květnu roku 2007 navštívil dům Frontorettových neznámý zloděj, který si odnesl peníze a asi tucet kusů šperků. Náušnice, prsteny, náušnice i náhrdelníky. Ty se nyní po necelých třech letech rodině v neoznačeném balíčku vrátily.

"Byla jsem v šoku, jen jsem vyhrkla něco ve smyslu, že je všechno tady. Nemohu uvěřit tomu, že to všechno neprodal," uvedla Suzie.

Nějaké kousky byly levnější, jiné dražší. Některé pak měly pro jejich majitelku velkou citovou hodnotu, zejména pak 30 let starý perlový náhrdelník a náramek, které dostala od dědečka svého manžela krátce předtím, než zemřel.

Trest ho již nestihne

"Přeji mu vše dobré, udělal správnou věc, že mi ty šperky vrátil a já doufám, že se mu bude dařit dobře a jeho život se zlepší. Ve svém dopise psal, že ho po krádeži stihlo hned několik tragických událostí, mimo jiné i smrt jeho manželky. To ho prý přimělo šperky vrátit. Napsal navíc také, že pokud bude mít jednou dostatečnou hotovost, tak vrátí i peníze, které nám ukradl," dodala Suzie.

Manželé se rozhodli, že i kdyby policie zjistila, kdo byl tím tajemným lupičem, žalovat ho nebudou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám