Hlavní obsah

Vyhráli 1,7 miliardy korun v loterii, pubertální dcera reagovala: "no a co?"

– Cirencester • Aktualizováno
Novinky, Jakub Kynčl

Vyvést pubertálního potomka z jeho letargie je úkolem takřka nemožným. Důkazem toho je i britská rodina, která vyhrála v loterii vůbec největší sumu v historii Velké Británie, přes 56 miliónů liber (bezmála 1,7 miliardy korun). Když matka dceři šťastnou novinu oznamovala, dívka procedila skrz zuby pouze znuděné „no a co?“.

Článek

Reakce dívky trochu umírnila nezměrný šok rodiny, která v sobotu vyhrála polovinu z jackpotu loterie Euromillions, který činil zhruba 113 miliónů liber. Rodina zatím netuší, jak s penězi naloží. Třiačtyřicetiletý Nigel Page, který vítězný tiket vsadil, pouze nadhodil, že si koupí větší dům, aby měl jejich pes kde běhat a pravděpodobně nějaké větší BMW.

Nigelova dlouholetá přítelkyně Justine Laycocková sice oficiálně žádné peníze nevyhrála, ale její přítel slíbil, že se o výhru férově podělí. Pár, který je spolu osm let, výhru oslavil velmi skromně, v blízké kavárně a pouze slaninovými sendviči. Dvojice žijící v Cirencesteru v hrabství Gloucestershire společně vychovává tři děti ze svých předchozích manželství a kokršpaněla Coopera.

Oněměl a nemohl se hýbat

V sobotu ráno, kdy se šťastnou novinu dozvěděli, snídal otec se svou dcerou Ellou (12), když v televizních zprávách uslyšel, že jedním ze dvou výherců obrovského jackpotu evropské loterie je Brit. Vzhledem k tomu, že měl vsazeno, tak se rozhodl zkontrolovat svůj online účet. Tam ho vítala zpráva oznamující mu, že vyhrál přesně 56 008 113 liber a 20 pencí.

„Jen jsem se díval na monitor a nebyl jsem schopný slova ani pohybu,“ uvedl Nigel Page, jehož manželka stále ještě spala v horním patře. Probuzením jí byl vyděšený pohled jejího přítele, který stál ve dveřích v červeném pyžamu stále ještě zcela v šoku.

Účet si zřídil nedávno

„Věděla jsem, že se něco dělo, protože mě Nigel v sobotu ráno nikdy nebudí. Vypadal navíc opravdu znepokojeně. Myslela jsem si nejdřív, že se stalo něco hrozného a on mi pouze řekl, že mě urgentně potřebuje a chce mi něco ukázat. Pak mi ukázal monitor a tam to bylo,“ popisovala ráno Justine Laycocková.

Nigel Page, který se živil jako opravář, si svůj internetový účet na loterii zařídil teprve nedávno. Malé štěstí ho potkalo už minulou středu, kdy vyhrál 55 liber, tedy asi 1650 korun.

Dcera matku uzemnila

Dvojice se rozhodla zavolat operátorovi loterijní společnosti, aby si ověřila, že je informace pravdivá a nejde pouze o hoax. Telefonní operátor je však ubezpečil, že je vše v pořádku a že k nim během několika hodin přijede zástupce jejich společnosti.

Pár se chtěl podělit o obrovské štěstí i s potomky, a tak Justine Laycocková přispěchala za svou 15letou dcerou Georgiou a 11letým Jacobem, aby jim šťastnou událost sdělila. Typická teenagerská odpověď její dcery, tedy „no a co?“, ji však doslova uzemnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám