Hlavní obsah

Světový rekord ve stavění sněhuláků padl v alpském městečku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alpské městečko Eisenerz v rakouském Štýrsku "zalidnilo" přes 1800 sněhuláků. Padl tam tak v sobotu světový rekord v jejich stavění. Pilní stavitelé se dostali do Guinnessovy knihy rekordů. Napsala to v sobotu agentura APA.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Sněhulák, ilustrační foto

Článek

Pořadatelé se na největší sněhulákovou akci chystali už v lednu. Čáru přes rozpočet jim udělal nedostatek sněhu. O potřebný materiál se postarala až sněhová nadílka z minulého týdne.

Organizátoři svůj pokus o světový rekord odstartovali v pondělí. Do stavění sněhuláků se zapojily i děti z mateřské školky. Pomáhali také žáci ze školy základní. Ruku k dílu prý přiložily i tři třídy německých školáků, kteří byli v Eisenerzu na lyžařském výcviku.

Sněhuláci museli měřit nejméně půl metru. Zatímco některé figury byly tradiční ze tří koulí, s nosem z mrkve a s hrncem na hlavě, jiné vypadaly spíš jako sněhové sochy. Jejich autoři jim dali třeba podobu vnadných žen. Nechyběl ani piják piva opřený o svůj sněhový soudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám