Hlavní obsah

Gordon Brown před volbami zahájil banánovou dietu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský premiér Gordon Brown se prý rozhodl pro zdravější životní styl, který by měl posílit jeho organismus před blížícími se volbami, jež budou zřejmě pro jeho stranu značně komplikované. Mlsání oblíbené čokolády KitKat nahradil banány, kterých sní až devět denně, píše bulvární list The Sun.

Foto: Jeff Overs/Handout , Reuters

Britský premiér Gordon Brown

Článek

Za novým přístupem ke zdravému stravování prý stojí premiérova manželka Sarah. Zřejmě manželovi poradila, aby si omezením mlsání dal pořádku figuru před volbami.

"Premiér vždycky rád něco žvýkal během nekonečných schůzí. Banány mohou být mnohem zdravější než čokolády nebo šumivé nápoje, které on tak miluje," uvedl podle agentury AFP mluvčí premiérova úřadu.

"Pravidelná konzumace ovoce a zeleniny vede k dobrému zdraví a pěkné pleti. Premiér vždy považoval vyváženou stravu za velmi důležitou," řekl a dodal, že devět banánů denně je ale pouhá domněnka listu The Sun.

Čokoládu jen, když je pod tlakem

Ten však tvrdí, že personál má nařízeno chystat do premiérovy pracovny každý den mísu banánů. Ta údajně vždy stojí na okenním parapetu. Premiér si prý nyní dopřává čokoládovou pochoutku jen, když je pod velkým tlakem.

"Dobře ví, že ve volbách bude mít proti sobě mladší muže v dobré tělesné kondici - Davida Camerona a Nicka Cleega. A tak chce vypadat štíhlejší. Začal běhat a chodí do posilovny," uvedl podle The Sun zdroj z Downing Street.

Banány jsou nízkokalorické a bohaté na vlákninu, obsahují i řadu důležitých látek, jako například draslík, sodík nebo vápník. Ale jejich přílišná konzumace může vést k plynatosti a častým návštěvám toalety, podotýká list.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám