Hlavní obsah

Muž neměl na veterináře, svého psa operoval sám

Novinky, Jakub Kynčl
Providence

Alan MacQuattie z amerického Barringtonu ve státě Rhode Island připravil svému 14letému kříženci labradora krušné chvilky. Tvrdil totiž, že si u veterináře operaci svého čtyřnohého přítele nemůže dovolit a jal se ho operovat sám. Pokusil se mu tak amatérsky odstranit cystu. Rána se však po jeho zákroku psovi zanítila a on musel stejně na další operaci k profesionálům.

Článek

"Je to ohavný zločin," uvedl veterinář a předseda Společnosti pro prevenci krutosti na zvířatech sídlící ve státě Rhode Island.

Soudní záznamy z minulého týdne ukázaly, že se majitel psa necítí být vinen a jakékoliv obvinění z týrání zvířat odmítá.

"Týrání zvířat je pro mě to, když někdo tahá zvíře za nohu či ocas nebo ho bije do hlavy, ano, to je kruté. Ale snažit se zvířeti pomoci? Ne, to není žádné týrání," tvrdil MacQuattie televizi WPRI, která o operaci informovala jako první.

Psovi se po amatérském zákroku dostala do rány infekce, protože nebyl operován ve sterilním prostředí. Podruhé už se operace museli zhostit profesionálové a pes se nyní z náročných dnů úspěšně zotavuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám