Hlavní obsah

Kočka, která zahnala medvěda, se stala hitem internetu

Novinky, Anna Kadavá
Quebéc

Chcete-li si pořídit opravdového ochránce svého příbytku, zapomeňte na psa. Pořiďte si kočku. A ne ledajakou, kočku Mimine. Ta se stala hitem na internetu. Ochránila totiž nejen své majitele, ale celou chatu v Québeku. Zahnala hladového medvěda.

Článek

Mimine je sice běžná kočka domácí, ani malá, ani velká, ale rve se jako lev. To mohla ukázat v plné síle, když se k domu, kde žije se svými majiteli, přiblížil medvěd. Přilákal ho zřejmě pytel s odpadky.

Bylo to sice jen medvědí mládě, ale pořád bylo aspoň desetkát větší než kočičí bojovnice. Ta se na něj ale vrhla zcela neohroženě. Za vytrvalé podpory paní domu: "Do něj, Mimine, do něj Mimine", bránila srdnatě to, co jí patří.

Medvěd utekl s pytlem

Medvěda chování malého naježeného zvířete nejprve vyvedlo z míry. Pak se ale rozhodl jednat rychle, sebral pytel s odpadky a utekl pryč.

Celou scénu natočila majitelka kočky. Když spatřila medvěda, bylo jí jasné, že nechat zbytky jídla venku nebyl zrovna dobrý nápad. Kočce ale v útoku na šelmu zabránit nedokázala. Jak je však ze záběrů vidět, nebo spíš slyšet, o svou Mimine se ani na chvíli nebála a ani na chvíli nezapochybovala, že by její Mimine svůj boj prohrála.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám