Hlavní obsah

Německá policie schválně přejela psa a naúčtovala majitelce škody na voze

Berlín

Majitelka psa, kterého v severoněmeckém Kielu srazil policejní vůz, dostala k úhradě částku 2557,31 eur (asi 66 500 korun) za škody, které pes na automobilu způsobil. Informovala o tom německá policie. Devítiletý australský ovčák Robby se večer na Silvestra splašil a utekl, řekla jeho majitelka, pětašedesátiletá Heidi Schwarková, deníku Bild.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena zavolala na pomoc policii, která psa našla, jak pobíhá po dálnici.

"Na Nový rok mi policisté volali a řekli mi, že Robbyho srazil jeden řidič," uvedla. Před několika dny ale dostala dopis, v němž policisté přiznali, že její členové přejeli psa úmyslně. Zároveň v něm požadovali náhradu škody ve výši 2557,31 eur. Tolik stála oprava vozidla v servisu.

"Protože jsme nemohli psa chytit ani odstřelit služební zbraní, museli jsme ho přejet, abychom tak zabránili silničním nehodám," uvedla policie v dopise, z něhož Bild citoval.

Policejní mluvčí uvedl, že se psa více než hodinu pokoušeli odchytit čtyři agenti ve dvou služebních vozech. Po neúspěšném snažení se rozhodli psa přejet. Zvíře pobíhalo po dálnici v obou směrech a za takové situace se policista musí rozhodnout mezi životem psa a životy ohrožených řidičů, zdůraznila policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám