Hlavní obsah

Čtrnáctiletá dívka zahnala žraloka surfovacím prknem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington
Aktualizováno

Surfovacím prknem se ubránila čtrnáctiletá Novozélanďanka žralokovi, který se jí zakousnul do boku u pláže Oreti Jižního ostrova. Oznámila to v úterý agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čtrnáctiletá dívka zahnala žraloka surfovacím prknemVideo: Reuters

 
Článek

Lydia Wardová byla v pondělí se svým bratrem po pás ve vodě, když ji žralok popadl za bok. Připlouvajícího nebezpečí si prý nevšimla - až ve chvíli, kdy ji žralok držel.

"Viděla jsem, jak se bratr zatvářil, otočila jsem se a tam byla ta velká, šedivá věc ve vodě, tak jsem do ní začala bušit prknem," řekla Wardová místní rozhlasové stanici. Jednou prý četla o tom, jak jiná surfařka takhle odrazila žraločí útok.

Sourozencům se povedlo z vody utéct. Žraločí kousnutí protrhlo Lydii neopren a zuby pronikly až do kůže, ale ránu nebylo potřeba sešít.

Podle ochránců přírody na dívku zaútočil patrně žralok širokonosý (Notorynchus cepedianus), který dorůstá délky až tří metrů a v minulosti už u pláže Oreti plavce napadal. V roce 1999 zaútočil žralok u pláže Oreti na mladou plavkyni, která přežila, ale potřebovala 60 stehů na sešití ran.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám