Hlavní obsah

Kanaďan zaplatil šest miliónů za neexistující vesmírnou stanici

– Ottawa

Kdo si ještě pořád myslí, že se obchodu s nemovitostmi nedaří, měl by se nad sebou zamyslet. Jistý Erich Novak totiž právě zaplatil 340 tisíc kanadských dolarů (cca 6 miliónů Kč) za virtuální vesmírnou stanici. Tedy za stavbu, která v reálu nejenže neexistuje, ale nikdy ani existovat nebude. A kupodivu se zdá, že by se mu investice mohla vyplatit.

Článek

Erich Novak (Buzz Erik Lightyear, jak zní jméno jeho avataru) koupil kredity v této hodnotě na aukci ve webové hře Planet Calypso. Jde o hru, do níž se zapojilo podle deníku Metro již přes 800 000 hráčů. Hraje se zdarma, ale za "dolary z projektu Entropia" mohou hráči kupovat a prodávat různé služby.

Takový virtuální dolar má reálnou cenu přibližně jednoho kanadského dolaru (17 Kč). Novak teď chce investici zhodnotit tak, že bude hráčům účtovat za užití služeb na jeho nové vesmírné stanici Crystal Palace.

Našel ve hře lásku

"Je to skvělá investiční příležitost. Planet Calypso je v naší ekonomice jednou z mála bezpečných investicí. V této hře jsem se seznámil se svou životní láskou a teď spolu žijeme v reálném život," tvrdí Erich Novak.

Planet Calypso si tedy své příznivce rozhodně našla. Jsou ale i lidé, kteří si myslí něco jiného. Například Andrew Thomas, recenzent počítačových her, prohlásil, že "Kanaďané dokázali, že se na blbost dá nalepit cenovka".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám