Hlavní obsah

Pepa Vojtek riskuje: kaskadérské kousky bez zajištění dvanáct metrů nad zemí

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Pepa Vojtek (44) předvedl svoji odvážnost. Odmítl dubléra-kaskadéra a v muzikálu Baron Prášil bude létat na pařátu 12 metrů vysoko. A bez jakéhokoli zajištění.

Článek

Scénu s létáním vymyslel producent muzikálu Oldřich Lichtenberg. Původně měli mít hlavní představitelé Barona Prášila Pepa Vojtek, Daniel Hůlka a Marian Vojtko dubléry. Nakonec se režisér Filip Renč se svým týmem rozhodli, že to musí zpěváci zvládnout sami.

Létání na dělové kouli, kdy Baron Prášil přelétá z druhého balkónu divadla Hybernia na jeviště, je o poznání bezpečnější než vzlet na pařátu. "Dnes jsem létal poprvé a bylo to super. To zajištění na dělové kouli je tak v pohodě, že bych takhle lítal od rána do večera. Pařát je teda ale o dost větší adrenalin, to je fakt," smál se na zkoušce připravovaného muzikálu Baron Prášil Pepa Vojtek.

O poznání větší strach měl Daniel Hůlka, který trpí velkým strachem z výšek. Rád ho ale překonává. "Mám z výšek fakt normálně stažený zadek. Jdu ale do všeho po hlavě," řekl Novinkám.

Létání na pařátu ptáka je pořádně nebezpečné. Baron Prášil na něm odletí z jeviště do temného provaziště, které je dvanáct metrů vysoko. Vojtek, Hůlka a Vojtko na něm sedí bez jakéhokoli zabezpečení. "Nesmím se podívat dolů a snad to bude v pohodě," prozradil Hůlka. "Tak tohle je opravdu hustý," dodal Vojtek.

Premiéra muzikálu Baron Prášil je naplánována na 25. února. Kostýmy z dílny návrháře Romana Šolce jsou již hotovy. Herci je předvedou již ve čtvrtek v divadle Hybernia na neoficielní módní přehlídce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám