Hlavní obsah

Sedmiletý Brit je prý nový Picasso, jeho obrazy jdou na dračku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý Picasso nebo malý Monet, i tak kritici říkají sedmiletému Britovi Kieronovi Williamsonovi. Přestože maluje v kuchyni skromně zařízené jako ateliér, jeho plátna se nedají přehlédnout. Nejen proto, že je jich už poměrně mnoho, ale nejsou to zrovna dílka, na která jsme zvyklí u dětí školou povinných.

Článek

Malováním je Kieron doslova posedlý od pěti let. Začalo to na rodinném výletě do hrabství Cornwall. Tam požádal rodiče o první skicák.

"Chodili jsme po čaji s tátou na malou pláž. A třetí večer jsem si s sebou vzal i blok a začal malovat," vzpomíná malý malíř. A jeho otec dodává, že od té doby ho museli budit ráno v šest hodin, aby mohl hned začít pracovat.

První výstavu už má Kieron za sebou. Konala se v listopadu. A nadšenci do umění vzali galerii útokem. Šestnáct pláten se prodalo za čtrnáct minut. Dohromady za ně Kieron inkasoval 18 000 liber, tedy v přepočtu přes půl miliónu korun. A na jeho další obrazy je už seznam čekatelů, čítá prý stovky jmen. Lidé chtiví jeho umění se hrnou z celého světa.

Pro galeristu Adrina Hilla je vývoj Kierona, jakožto malíře, neuvěřitelně rychlý. A ani ho neudivuje, že jeho obrazy srovnávají s Picassovými ranými pracemi.

"Myslím, že se díváme na budoucího velkého mistra," dodává Hill. To by byl ostatně pro Kieronova otce, obchodníka s uměním, splněný sen. I on doufá, že bude Kieron jednou jedním z nejlepších malířů na světě. A jeho syn jen nesměle potvrzuje, že určitě bude umělcem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám