Hlavní obsah

Gepardí samice vyskočila ze svého výběhu v pražské zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Osmnáctiletá gepardí samice pražské zoo se ve středu vydala za psem, který do zahrady přišel se svým pánem, a utekla na pár minut z výběhu. Šelma skokem překonala plot výběhu, jakmile se ale ocitla v prostoru, na který není zvyklá, byla velmi nesvá.

Článek

Chovatelům se ji tak bez větší námahy podařilo zpacifikovat pouhou přítomností a hlasitými povely, uvedla zoo na svém webu. Informaci zveřejnila potom, co dostala fotografie útěku od stálého návštěvníka zoo. Do úpravy plotu budou gepardi zavření v zázemí zoo.

Gepard se podle líčení po celou dobu pohyboval v blízkosti svého výběhu, zhruba po pěti minutách se šelma sama vrátila zpět na své území - opět plavným skokem. Kvůli incidentu chovatelé zavřeli gepardy před víkendem do zázemí. Návštěvníci je opět uvidí, až bude zvýšen plot u gepardího výběhu v dolní části areálu zahrady, řekl mluvčí zahrady Vít Kahle.

Na rozdíl od jiných kočkovitých šelem není podle zoo blízkost geparda pro člověka smrtelně nebezpečná, chovatelé či fotograf zahrady chodí do výběhu gepardů běžně.

Reklama

Výběr článků

Načítám