Hlavní obsah

Nejmenší matka na světě potřetí porodila

Novinky, Vladimír Michna, Mail Online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stacey Heraldová z Kentucky měří 71 centimetrů a je nejmenší matkou na světě. Loni na konci listopadu porodila už třetí dítě během tří let. Její poslední potomek, syn Malachi, přišel na svět císařským řezem osm týdnů před termínem a vážil necelý kilogram.

Článek

Stacey má na břiše 34 stehů. "Je to nejkrásnější chlapec, kterého jsem kdy viděla. Všechno co chci, je zůstat po jeho boku," řekla.

Původně měla porodit až těsně před Vánocemi, lékaři se ale rozhodli, že bude bezpečnější, když její těhotenství nebude tak dlouho trvat. 

 Matka tří dětí Stacey má genetickou poruchu nazvanou osteogenesis imperfecta, která způsobuje řídké kosti, špatně vyvinuté plíce a zakrslý růst.

Používá sice invalidní vozík, ten je ale zařízený tak, aby se mohla starat o své dcery, tříletou Kateri a osmnáctiměsíční Makayu. Otcem je 27letý Wil, který je mladým pastorem a jeho vzrůst je standardní, růstovou chorobou netrpí.

Lékaři Stacey sdělili, že těhotenství může být pro její zdraví riskantní. Ale po svatbě s Wilem v roce 2005 se odvážně rozhodla, že děti mít chce. "Matka mi řekla, že bych mohla zemřít. Ale já jí připomněla, že já jsem byla zázrak a mé dítě by byl zázrak také," řekla Stacey.

Obě její dcery strávily několik měsíců po porodu v nemocnici. Starší dcera již byla z nemocnice propuštěna. Stacey si velmi pochvaluje svého manžela Wila, který jí pomůže se vším, co sama nemůže dělat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám